Professionel gulvservice i hele Storkøbenhavn

Har din virksomhed brug for en professionel flyttepartner?
Kontakt Københavns Gulvservice i dag.

Lakering af Trægulv – Vi dækker hele Sjælland

Lakering af trægulve skaber en slidstærk overflade. Lak er en populær gulvbehandling, som anvendes i rigtig mange boliger. Hele den almennyttige boligsektor har lakering som standard efterbehandling i deres udlejningsboliger.

Hvad er fordelen ved lak og lakering?

Som nævnt er lak meget slidstærk, smudsafvisende samt let at holde ren. Spilder man saft eller andre væsker på en lakeret overflade skal det tørres op for at undgå misfarvninger. Et nylakeret trægulv kan holde i mange år inden det igen er nødvendigt afslibning og behandling.

Hvilket udseende har en lakeret overfalde?

Moderne laktyper har et andet udseende nu end for blot nogle få år siden. Idag anvendes der vandbaseret lakker, som fremstår lyse og naturlige. Moderne gulvlak bliver ikke gult som i gamle dage, idet den kemiske sammensætning er ændret. Lak kan fås med forskellig glans hvilket måles i glansgrader. Vi tilbyder følgende glanstyper:

  • Blank, glans 80-90
  • Silkemat, glans 40-50
  • Mat, glans 20-30
  • Extra mat, glans 10

Hvor lang tid holder et lakbehandlet trægulv?

Lak er en meget holdbar løsning, som holder i mange år afhængig af gulvenes brug og slid. Derfor er det altid svært at sætte præcist antal år på, men en tommelfingerregel er 5 – 6 år ved 2 lag lak og det dobbelte ved 3 lag. Herefter er det nødvendigt at genbehandle med en ny gulvafslibning og lakering. Vedligeholdelse må ske inden den gamle lak overflade slides igennem. Her ‘nulstilles’ lakoverfladen, hvorefter der påføres en såkaldt ‘lakfresher’ eller et nyt lag lak. Er lakken først slidt igennem må gulvet afslibes og behandles påny. Kontakt os gerne om mere info vedrørende rengøring, pleje og vedligeholdelse af lakerede trægulve.

Rengøring og vedligeholdelse

Lakbehandlede trægulve rengøres med en hårdt opvredet gulvklud eller gulvmoppe. Der anvendes et ph-neutralt universalmiddel til rengøring som skånsomt fjerner smuds og snavs. Det anbefales altid at benytte et minimum af vand ved gulvvask af trægulve.

Hvad er fordelen ved at benytte hvid lak?

Hvid lak er en rigtig god behandling som anvendes i mange boliger. Her får trægulvet den eftertragtede lyse og hvide patina, som klæder enhver bolig. Lys tiltrækker lys og skaber rum, hvilket vi ofte oplever når et mørkt trægulv afslibes og lysnes. Med hvid lak får du et lyst trægulv som er smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde. Alle trægulve kan hvidlakeres med hvid lak, hvor træets åretegninger og strukturer kan ses. Såfremt du har spørgsmål til lakering af dine trægulve, er du velkommen til at kontakte os.

Bliv kontaktet

Har du en opgave du gerne vil have et tilbud på? Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Din lokale gulvmand i Storkøbenhavn